O NAMA
  • Register
СНПЧ А7 Самара, обзоры принтеров и МФУ

Moto klub White Angels Paraćin duga tradcija postojanja osnivači Moto Asocijacije Srbije,  ljubitelji motora kasnije i mesto okupljanja svih koji vole vožnju na dva točka, putovanja i druženja. Posebnu priču zaslužuju i ljudi koji su u tom svetu, a koji čine ovaj klub sa njegovim punim nazivom Moto klub "White Angels ". Postoje manji ili veći doprinosi pojedinaca u zalaganju, osnivanju i idejama ovoga kluba, koji svojim prisustvom i druženjem čine jednu neprikosnovenu celinu, može se reći jednu veliku porodicu. Takoreći klub je skup svih pozitivnih energija, ljubitelja prirode, avanture, slobode koji sami i predstavljaju izazov osvajanja motociklom.

 

 

DRUŽENJA I PUTOVANJA

Pored starih bajkera, tu su i mlađi po godinama i iskustvu. Da bi sve to funkcionisalo kako treba, klub je izdao neka pravila ponašanja. Da bi neko postao član kluba, potrebno je da ispuni nekoliko uslova.
     Sve funkcionise na jednostavan način. Klub ima predsednika koji predstavlja klub, i koji se bira većinom. Pored njega je potpredsednik, sekretar i tri člana upravnog odbora. Nijedna odluka koja se donese u klubu ne sme se sprovesi u delo dok za to ne budu upoznati svi članovi ili u posebnim okolnostima upravni odbor. Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje i uvek pobedi bolje rešenje.
     Obeležja kluba su kožni prsluk sa čije prednje leve strane stoji znak kluba i na zadnjoj strani nalazi se znak koji se prostire duz celih ledja u podnožju grba i naziv države, takodje na desnom boku prišivka MK. Pošto je klub član MAS-a i prišivka i metalna značka MAS-a se nalaze na prsluku.

 

CILJ I DELATNOST

Moto klub je osnovan u cilju promovisanja razvoja i unapređenja motorciklizma, te udruživanja ljubitelja motorcikala radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Osnovna delatnost i programski ciljevi MOTO KLUBA ”White Angels” su:
– okupljanje ljubitelja motorciklizma radi rekreacije i druženja;
– promovisanje amaterizma u cilju ispoljavanja sposobnosti i aktivnosti u oblasti motorciklizma;
– organizovanje, u okviru svojih mogućnosti, moto manifestacija nacionalnog i međunarodnog karaktera i učešće na motorciklističkim susretima i priredbama radi međusobnog druženja i druženja sa članovima drugih motorciklističkih klubova;
– razvijanje tehničke kulture među mladim generacijama, te unapređenje veštine upravljanja motorciklom u cilju povećanja stepena bezbednosti u saobraćaju na putevima;
– edukacija i posebna briga za članove-”mlađe članove”;
– obezbeđenje, vlastitim delovanjem, materijalnih sredstava za nastupe članova kluba na moto manifestacijama u zemlji i inostranstvu;
– širenje drugarstva i solidarnosti kao i izgradnja humanih odnosa, te aktivno učešće u razvijanju kolegijalnosti;
– organizovanje i razvijanje raznih oblika amaterskog rada i edukacije članova u segmentima vezanim za delatnost Udruženja;
– odavanje priznanja članovima za uspešan rad i angažovanje u Moto klubu;
– organizovanje i učešće u svim akcijama koje promovišu borbu protiv narkomanije i drugih oblika društveno štetnog ponašanja;
– organizovanje i učestvovanje u humanitarnim akcijama i ostalim društveno korisnim aktivnostima;
– i drugi ciljevi i zadaci od posebnog interesa za popularizaciju motorciklizma i povećanje bezbednosti u saobraćaju.
Sporedne delatnosti značajne za samofinansiranje i razvoj:
– radi ostvarivanja prihoda i samofinansiranja MOTO KLUBA ”White Angels” u nameri poboljšanja opremljenosti tehničkim delom opreme i uređaja, prostorija, radionica, potrebnih sredstava, reklamnih materijala i dr. Upravni odbor MOTO KLUBA će donositi odluke oko obavljanja privredne delatnosti u skladu sa Zakonom o udruženjima Srbije.

 

ISTORIJA KLUBA

Istorija kluba počinje pre svega samom vožnjom, razne ekipe su se vozile davnih godina, ništa nije bilo formalno organizovano, samo vožnja i  vožnja što i jeste suština.

Pre nas, od čuvenog Pulje koji je vozio i u zidu smrti, ali pre svega za sebe, preko Slobe Maze, Marka i njihovog društva sa prvim japancima u Paraćinu, do nas koji smo imali MZ, CZ, Jave i Tomose: Danko, Dragan, Prda, Boki, Joca, Hrka, Branko Savic, Bora Kurvic, Nidža, Todor, Gaja i ostali... Vožnje su bile po okolini ali i do mora (sa elektroncima i dvotaktnim mašinama), Skoplja, Bugarske...Otada, kraja sedamdesetih, društvo se rasturilo, došli su novi klinci. 

Jedne jeseni, 94., posle odlaska na moto skup u Kragujevcu sa skupom od oko dvadesetak Paraćinaca i nekolicine iz krajeva pod nazivom Belih Aandjela tadašnjeg već kluba iz Ćićevca na ideju učesnika, selo se u podrumče veća tehnike da pričaju o formiranju moto kluba.

Todor i Nikola su hteli da sedište bude u Ćićevcu jer su to već tamo započeli, napravili ime i boje u krokiju. Ipak smo se dogovorili da to bude Paraćinski klub. Bilo je 10 osnivača koji su potpisali zapisnik, medju njima Joca, Mladja, Gaja, Nesa i gore već nabrojani. 

Registracija je išla sporo, po novom Zakonu o sportskim udruženjima u Srbiji, ali je konačno završena 1997. Od tada klub zvanično postoji. Počela je izrada vezenih boja, ali je tada to bilo preskupo za samofinansirajuce društvo grb kluba to jest celokupne boje osmislili su tada osnivači imajući kao predlog grb sa znaka nekog Harlija, kasnije taj grb je korišćen i za izradu grba MAS-a čije je prvo sedište i početak ove asocijacije bio u Paraćinu.

 Posle rata 2000. uradjene su prave, vezene boje i od tada se nadogradjuje grb. Od formiranja, predsednik je bio Gaja sa dve ostavke: pre prvog skupa 2002. kada je trazio da se skup organizuje kod hale i bio preglasan, i posle skupa 2006. zbog protivurečnih ocena u klubu, na nezadovoljstvo članova sam je dao ostavku 2008.god i ako članovi nisu zeleli da napusti predsedavajuće mesto. 

U medjuvremenu, bili su osnivači MAS-a čije je i sedište od 2002. do 2004. bilo u Paraćinu. Uradjen je projekat za turističkom moto centru na 7.julu-u, ali jos uvek ne nalazi mesto u planovima lokalne vlasti. Dalja dešavanja kluba vezujemo predsednikom kluba Zozom dolazi i nova dešavanja kao sto su bila dobrotvorne akcije davaoca krvi iz ovog kluba, organizovan odlazak na sajam motora i još mnogo planiranih akcija. Nakon isteka mandata Zoza predaje predsedavajuću funkciju Stanislavu Stošiću - Cakiju. Lepa dešavanja sa novim predsednikom i učvršćivanjem temelja organizacije kao i organizacija dobrih moto skupova i putovanja - vožnje članova (moto reli, odlazak do mora). 

Klub je od osnivanja i u članstvu MAS-a ozbiljan i primeran sa velikim učešćem u radu. Sa velikim brojem članova svrstava se u primernu, kulturnu organizaciju čije je za cilj okupljanje, vožnja i razmena iskustava ljubitelja dvotočkaša.

 

 

 

 

administrator tools Dime

 

Guests Online

We have 5 guests and no members online