Naslovna
 • Register

Najava

Skup

Moto Skup 26. i 27. juli 2019. Paracin Zavrsene pripreme i nestrpljivo ocekujemo pocetak.
 

Putovanja

Road

 April 2019. Otvaranje moto sezone lokalno domacin Cuprija mk Iron Bridge. Moto Asocijacija Srbije
 

Akcije

Klub

Krajem Aprila dan kluba mc White Angels i Akcija dobrovoljnog davanja krvi.
 

Call

Today

1-000-000-1234 - mc White Angels - Paracin - Srbija
 • 01

  Moto Žurka 2. februar 2019

  Bazeni Prestige Paraćin sa početkom u 20h.  Tri rock benda, večera, igračice

  Moto Skup 2019

  26. i 27. juli 2019.

   
  Otvaranje moto skupa 26. juli 2019. Sa početkom u 10h mesto odrzavanja skupa Kasarna Paracin. Bogat program zabave za sva tri dana, vrhunski muzicari i dobar rock.
  02

  April 2019

  Akcija moto kluba

   
  Akcija moto kluba White Angels iz Paraćina. Krajem Aprila proslava dana kluba i akcija dobrovoljnog davanja krvi. Tribina o bezbednoj voznji i učešću motorista u saobraćaju, plan putovanja za predstojeću godinu i način ponašanja u koloni i grupnoj vožnji. Odnos članova prema svojoj braći u klubu i učvršćivanje odnosa sa drugim klubovima.
   
 • 03

  Koje ulje

  za moj motor

   
  Ova alatka će vam naj tačnije pomoći da nadjete pravo ulje za vaš motor. Motul je uradio program kako bi vam olakšao kupovinu. Link: MOTUL Lube Advizor
  04

  Start motora

  za vožnju nakon zime

   
  1. Provera pneumatika pritisak i šara 2. Provera da li ručice gasa, kvačila i kočnice funkcionišu 3. Proverite vizuelno nivo radnih tečnosti (ulje,voda) 4. Dopunite akumulator pre prvog paljenja 5. Startujte motor i pustite da radi na leru 5-10min 6. Krenite na kratku vožnju i obratite pažnju na rad motora, kocnice, menjača, svetla signalizacije takoreći sve sumnjovi šta osetite stanite i proverite. Svakako zaštitna oprema je obavezna ne zaboravite toplu odeću i dobru kacigu.
   
 • 05

  Scheduled

  Services

  Lorem ipsum dolor sit amet, id quo quis ubique reprimique, ea sed ludus voluptaria, ex nec doming sanctus. Usu nonumy maiestatis definitionem ut, eam fabulas consequat intellegam ex, nec mucius quodsi te. Eu nisl hinc veri vel, minim diceret interpret. Quaeque consectetuer et duo.
  06

  Available

  Parts

  Aliquam erat volutpat. Aliquam vitae orci vitae mauris congue mollis ac a sem. Nulla facilisi. Aliquam erat volutpat. Curabitur varius vestibulum convallis. Nam maiestatis definitionem ut, eam fabulas consequat intellegam ex, mucius quodsi nec sed ludus voluptaria, dom sanctus.

Kad krenete na vožnju u dvoje, ne predvidjajte, da je saputniku(ci) poznato, kako treba da se ponaša na zadnjem sedištu. Pre nego što »pustim« novog saputnika na moj motocikl, predajem mu kratku lekciju o njegovoj ulogi na motociklu i ponašanju za vreme vožnje…

Objasnim mu, da dok je na mom motockliu, ON je šef – ako treba iz bilo kog razloga stati ili voziti sporije, mi ćemo to i uraditi. Objasnim mu da nemam nikakve namere da ga uplašim, nego samo želim da mu ulepšam doživljaj.

Ali to lepo iskustvo ima i svoju cenu: odlično treba da izvrši četiri zadatka, a mora i obećati da će NA motocikl i SA NJEGA sići samo kad mu ja dozvolim – tada kad će menjač biti u ler poziciji, kada imam obe noge na podu, centralni i stranski štender podignut i kad mu klimnem glavom, tek onda može da se popne. Isto važi i za silaženje sa motocikla. I još nešto da dodam: svoju težinu neka, za vreme penjanja/silaženja, pokuša da nacentrira na motocikl – neka motocikl ne VUČE prema sebi, nego bolje da SEBE POTISKUJE na motocikl.

Dogovorimo se i za neki signal za usporenje i za prekid vožnje, obično na način da me »povuče« za pojas na jakni. Objasnim mu još da za vreme vožnje ne pokušava komunicirati samnom jer neće niko od nas ništa čuti – ako je nešto važno, staćemo, inače će morati stvar da sačeka do prvog mogućeg zaustavljanja.

Što se same vožnje tiče objasnim mu da najviše volim da se ponaša kao džak krompira – nikako da mi pokušava »pomoći« ili drukčije aktivno saradjivati u vožnji kroz krivine. Najlakše je ako se opusti i preda se kretanju. I još o pomeranju: položaj na sedištu može da menja, ali ne grubo i previše, tek toliko koliko mu je potrebno da se udobnije namesti.

Kažem mu da nikad nisam imao udesa, ali bez obzira šta da se desi svoje noge treba da drži na svojoj pedali – nikada ne sme da ih spusti na pod da bi kao »pomogao zadržati motockl od pada«. Najbezbednije je da noge i ruke zadrži tesno uz sebe, i (ili posebno) u slučaju udesa.

No, što se tiče pomenutih četiri zadatka koje ima saputnik, ovako:

* Mora da pozdravi sve motoriste koje sretnemo na putu
* Mahati svim policajcima koji nisu u/na svojim vozilima (recimo motoristima koji brine za bolji protok saobraćaja)
* Mahati mora deci koji pokazuju bilo kakvo zanimanje za naš dolazeći motocikl
* Svetu treba da da do znanja da na motoru krajnje uživa, pogotovo tamo gde stanemo

I još nešto mojih (ličnih) pravila za vožnju sa saputnikom:

* Jedina stvar, koju hoću da objasnim (i sa kojom se »prepucavam«) jeste ta, da vožnja motorom može biti bezbedna i puna uživanja.

* Izazov je kod menjanja brzina kojeg saputnik ne oseti – da mu glava ne klima napred/nazad

* Krenuti i zaustaviti je druga stvar kod koje želim postići potpunu mekoću – saputnik nekad ne bi osetio kada smo krenuli ili kada smo se potpuno zaustavili.

 

 

 

Vožnja sa saputnicom(kom)

Pre nego sedne na motor treba da zna pravila vožnje udvoje. Vožnja sa saputnicom

U dvoje

Kad krenete na vožnju u dvoje, ne predvidjajte, da je saputniku(ci) poznato, kako treba da se ponaša na zadnjem sedištu.....
Read More...

Moto oprema

Šta bi trebalo nositi na sebi tokom vožnje motora. Read more...

Prvo dobra oprema

Šta bi trebalo nositi na sebi tokom vožnje motora...
Read More...

Video Moto Skup 2018

Moto Skup 2016 youtube video Snimak Moto Skupa mc White Angels Paracin 17 i 18 Juli 2015. Renomirani rock koncert i svecani defile, zabavne igre bajkera i street fighter. Foto Video Studio Kobalt

Moto iskustvo


Ako ste srećan bajker zato što imate nekoga na zadnjem sedištu koga volite ili obožavate, smatrajte to kao poklon u vidu poverenja.....

Read More...

Filozofija pada


Neospona je činjenica da se motoristi dele na one koji su pali i one koji će tek pasti. Zavisno od svesti i znanja to se može dešavati često ali i veoma retko...

Read More...

Vožnja u grupi


I ove godine planiramo dosta vožnje, pa nebi bilo loše dogovoriti se kako voziti u grupi i koja su pravila ponašanja na putu... 

Read More...

Polaganje za "A"


Posedovanje A kategorije je zakonski uslov za vožnju motora zapremine preko 50ccm i koji mogu postići brzine preko 50km/h...

Read More...